Elektroonikamüük võtab pikki samme

Gert D. Hankewitz 31. mai 2006, 00:00

"Suure nõudluse tõttu on endiselt edukad elektriliste kodumasinate, raadio- ja televisioonikaupade kauplused, kus müük kasvas aprillis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 45 protsenti," teatas eile majandus- ja kommunikatsiooniministeerium statistikaameti jaekaubandusanalüüsi kohta. Näib, et sama meelt on ka enamik koduelektroonikat müüvaid kaupluseid, kelle sõnul ostetakse aina rohkem alles aasta eest kättesaamatuid lameekraaniga televiisoreid.

"Aprill oli edukas kuu," tõdes OnOffi tootejuht Arto Lohk, kes kiitles, et kõige rohkem läks müügiks just lameekraaniga televiisoreid. "Punkt üks on see, et see on uus tehnoloogia, kaks, et hinnad on langenud ning need on inimestele kättesaadavamad," leidis Lohk.

Tema hinnangul on kaasa aidanud ka kinnisvaraostubuum. "Kindlasti sõltuvuses ka kinnisvara soetamisega. Inimesed kolivad uude majja või korterisse ning vajavad uut kodutehnikat. Televiisor on kindlasti üks esimesi oste," märkis ta ning lisas, et telekas pole enam lihtsalt vaatamiseks, vaid ka disainielement. Küsimusele, mitu televiisorit poest aprilli jooksul osteti, ütles Lohk pärast minutilist vaikust ning arvutinuppude klõbinat, et päris täpset numbrit ei tahaks öelda, aga andis mõista, et neid oli palju.

"Teler on ikka esimene asi, mida inimene ostab," tõdes ka Audiocenteri omanik Jaanus Kase.

Siiski ostetakse temalt kui hulgimüüjalt rohkem kõlareid, sest neid läheb igasse tuppa ikka rohkem kui üks. "See on nii, kui tükikaupa võtta," täpsustas ta. Mis puutub aprilli heasse müüki, sõnas Kase, et märtsis läks see veel paremini, kuna seda mõjutas jällegi Eesti ehitus. "Müüme projektikaupa majadesse ja ehitus on praegu paljudel pooleli," märkis Kase.

Kõik poed statistikaameti arvutustega siiski ei nõustunud. Näiteks teatas Tammsaare Euronicsi poe juhataja Janek Päss, et kuu kõige paremini just ei läinud. "Iseenesest ei saa öelda, et oleks väga hästi läinud," toonitas ta.

Pässi sõnul oli kuu küll üldkokkuvõttes parem kui eelmine aprill, aga midagi vapustavat ei olnud. Mida kõige rohkem osteti? "Audio-videotehnikat," vastas ta pärast lühikest järelemõtlemist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:02
Otsi:

Ava täpsem otsing