Kalev käib kohut endise alltöövõtjaga Venemaalt

Anne Oja 13. juuni 2006, 00:00

Torgovõi Dom Pribaltiiski Kondiiter nõuab Kalevilt Kaliningradi arbitraažikohtu otsusega 360 000 eurot (5,6 miljonit krooni) ja Kalev omakorda on endise äripartneri Venemaal kohtusse kaevanud 240 000 euro (ligi 3,8 miljonit krooni) saamiseks.

Eile ei tahtnud kohtunik Epp Haabsaar arbitraažikohtu otsuse tunnustamist ega täitmist sisulisest küljest arutada, kuna Vene firma oli kohtuotsuse tunnustamist nõudes rikkunud protsessireegleid ja ületanud Eesti seadustes kehtestatud tähtaegu.

Samal ajal surus kohtunik Kalevi ja Torgovõi Dom Pribaltiiski Kondiitri advokaatidele peale kokkulepet. "Ma näen siin ainult tulevasi kohtuvaidlusi, kui te kokku ei lepi," ütles kohtunik.

Kalevit kohtus esindanud Leon Glikman ütles, et kommivabrik on nõuete tasaarveldamist pakkunud, kuid Torgovõi Dom Pribaltiiski Kondiiter ei võtnud kompromissettepanekut vastu.

Advokaadibüroo Sorainen Law Offices vandeadvokaat Konstantin Kotivnenko ütles eile: "Olen seisukohal, et see kohtuotsus läheb tunnustamisele ja täitmisele. Kalev ei pääse sellest." Kotivnenko lisas, et pöördub kliendi huvides uuesti kohtusse järgmise nädala jooksul.

AS Kalev selgitas suhtekorraldusjuhi vahendusel, et tellis maiustusi Kaliningradi oblasti kondiitritööstusettevõttest 2003. aastal, mil käivitas uut tehast Põrguväljal.

Venemaal valmistati batoonikesi ja pumatikompvekke Kalevi retseptide järgi. Eesti magusatootja varustas Vene tehast tooraine ja harjumuspäraste Kalevi etikettidega.

Juba 2003. aasta teisel poolel läksid ettevõtted tülli ja Kalev ei maksnud enam Venemaal toodetud kompvekkide eest. Seda, kas tüli põhjustas toodangu hilinemine, kvaliteediprobleemid või midagi muud, ei soostunud Kalev eile täpsustama.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing