Taas mureks USA inflatsioon

Peeter Teder 13. juuni 2006, 00:00

Euroopa aktsiaturud eile langesid, sest tõusnud intressid lükkasid aktsiate hindu allapoole. Investorid ootavad sel nädalal USA inflatsiooninäitajat, mis peaks andma suuna juuni lõpus toimuvale USA keskpanga Föderaalreservi istungi tulemustele.

Olulisimad langejad olid Euroopa suurimaid panku UBS ja tarbeelektroonika tootja Philips. Philipsi aktsia kukkus 2,2 protsenti ja maksis 22,86 eurot. Philipsi vedelkristall-ekraane tootev üksus LG.Philips alandas oma teise kvartali kasumiprognoosi. UBSi aktsia langes 1,9 protsenti ning maksis 129,6 Šveitsi franki.

Tõusvate aktsiate poole peal olid märkimisväärsed väiksemate börsifirmade väärtpaberid. Hollandi mitme kaubamajade keti omanik Royal Aholdi aktsia tõusis tänu spekulatsioonidele, et firma võib jaguneda. Firma aktsia tõusis 4,5 protsenti, makstes 6,54 eurot. Liitumisspekulatsioonid tõstsid maailma ühe suurema ehetemüüja Signet Groupi aktsiat. Väärtpaber tegi 8,1-protsendise hüppe ja maksis 103,75 penni.

Euroopa aktsiaturgude liikumisi laiemalt kajastav indeks Dow Jones Stoxx 600 kaotas oma väärtusest 0,3 protsenti, olles 310,01 punkti.

USA börsiindeksid alustasid päeva erisuunalistena: Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis, Nasdaq ja Standard & Poor's 500 langesid. Kvaliteetaktsiatest juhtisid tõusu General Motors, Exxon Mobil ja Altria Group. Langevate aktsiate ridu juhtisid Walt Disney, Home Depot ja Microsoft. Dow Jonesi tööstuskeskmine alustas päeva 0,1 protsenti plussis, olles 10 902,88 punkti. Nasdaq alustas päeva 0,5 protsenti miinuses ja oli 2125,09 punkti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing