Ehitusfirmad enimkaubeldud

Peeter Teder 19. juuni 2006, 00:00

Tallinna börsil tegi reedel suurima käibe Eesti Ehituse aktsia, mida osteti-müüdi 29,0 miljoni krooni eest.

Eesti Ehituse aktsiaga tehti mitu plokktehingut, millest suurim oli 100 000-aktsiane. Aktsia hind suurtehingutes oli enamasti 94,66 krooni (6,05 eurot). Eesti Ehituse aktsia hind tõusis 1,5 protsenti ning väärtpaber maksis 94,66 krooni (6,05 eurot).

Suurema kui 10 miljoni kroonise käibe saavutas veel ka Merko Ehituse aktsia, mille käive oli 14,5 miljonit krooni. Merko Ehituse aktsia hind kosus 1,6 protsenti ja väärtpaber maksis 204,19 krooni (13,05 eurot).

Oman ka ise veidike mõlema ehitusfirma aktsiaid - Merko Ehitus sai soetatud alles reedese börsipäeva sees. Ja kuigi ehitusfirmade aktsiate tõusu ei saa nimetada ralliks, paneb see südame ikkagi natuke kiiremini tuksuma. Ehkki Eesti kinnisvaraturgu peetakse ülekuumenenuks, arvan, et suurimatele firmadel jagub endiselt tellimusi. Ka on nad enda veidike kindlustanud välisturgudele sisenemisega. Merko Ehitusel on tütarfirmad Lätis ja Leedus ning Eesti Ehitusel Ukrainas.

Tallinki aktsia tõusis 3,1 protsenti, makstes 57,11 krooni. Aktsiaga kaubeldi 9,8 miljoni krooni väärtuses. Turg paistab Tallinki Silja-ostu siiski positiivselt hindama. Võib aga olla, et ühinemiskulud muudavad investorite meelt. Igaks juhuks soovitaksin mina olla Tallinki aktsionär pika perspektiiviga. Arvan ka, et järgmistes kvartalites avalduvad ühinemiskulud võivad lühiajaliselt aktsia hinda siiski allapoole viia.

Enam kui miljonikroonise käibe tegid kokku kuus aktsiat: Lisaks Eesti Ehitusele, Merko Ehitusele ja Tallinkile veel Baltika, Eesti Telekom ja Tallinna Vesi. Oletan, et turule võis naasta ka välisinvestorite raha, sest mujal maailmas börsid tõusid ja see peaks välisinvestoreid julgustama.

Ainsad langejad olid vähelikviidsed Tln Kaubamaja täiendav aktsia ja Tln Farmaatsiatehase aktsia. Kaubamaja aktsial on praegu segased ajad - käimas on täiendavate aktsiate registreerimine äriregistris. Pärast seda toimingut peaks aktsia muutuma ka investoritele veidi atraktiivsemaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing