Dollar odavnenud kolm päeva järjest

Raivo Sormunen 18. august 2006, 00:00

Dollar langes eile juhtivate valuutade vastu kolmandat päeva järjest, kuna turule on saabunud mitmeid märke, et inflatsioon riigis on aeglustumas ja USA keskpank ei pea enam hindade tõusu vastu võitlema ja baasintressimäärasid tõstma.

USA kümneaastase võlakirja ja Saksa valitsuse sama pika tähtajaga väärtpaberi tootluse vahe on kärisenud 0,93 protsendini, mis on madalaim intressimäärade erinevus viimase aasta jooksul. Ühendriikide ja Jaapani sama pikkade võlakirjade intressimäära erinevus on nelja kuu väikseim.

Investorid soovivad paigutada raha valuutasse, mis pakub paremat tootlust.

"Keskpanga baasintressimäär on tipus ja USA dollar on silmitsi jätkuva nõrgenemisega. Intressimäärade erinevus on valuutaturul endiselt kõige tähtsam asi," kommenteeris uudisteagentuurile Bloomberg olukorda BNP Paribas SA valuutastrateeg Hans Guenter Redeker.

Eile pärastlõunal liikus valuuta 1,2887 dollaril euro (12,14 kroonil) kohta, olles kolme päevaga Euroopa ühisraha vastu odavnenud ligi pooleteist protsendi võrra.

Dollar on kaotanud 2006. aastal euro ja Jaapani jeeni vastu vastavalt 8,2% ja 2,2%.

Tulevikutehingute alusel uskus eile 47% turuosalistest, et keskpank tõstab aasta lõpuks baasintressimäära 5,50 protsendini. Veel päev varem oli sellist usku 71 protsenti kauplejatest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing