Suur tükk Ventspils Naftast läheb müüki

ÄP 28. august 2006, 00:00

Ligikaudau 39% kogu aktsiapakist kavatsetakse maha müüa oksjoni korras.

Parex Banka plaani kohaselt müüakse aktsiad 19 415 kaupa, minimaalse hinnaga 1,81 latti aktsia. Kui kogu osalust müüa ei suudeta, siis ostab ülejäägi Parex koos kahe partneriga IBS Suprema ja A/S Suprema Securities.

Ventspils võttis enne 2002. aasta lahkarvamusi Venemaa naftajuhtme operaatoriga OAO Transneft vastu 15% Venemaa naftatoodetest, praegu on naftatarned katkestatud. Läti ametnikud loodavad, et uus omanik suudab nafta jälle Ventspilsi voolama panna.

"Võimalike pakkujate hulgas on Poola suurim rafineerimisettevõte PKN Orlen SA, Kasahstani riigifirma KazMunaiGas ja Vene riigile kuuluv naftafirma OAO Transneft," ütles Läti majandusministeeriumi esindaja Oskars Balodis. Samuti võivad Citigroupi kaudu oma pakkumise esitada austerlased.

Praegu tuuakse Ventspilsi naftat raudtee kaudu, sadama varustamine naftatoodetega on 2001. aasta 22,3 miljonilt tonnilt kukkunud 8,1 miljonile tonnile eelmisel aastal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing