ÄP 5 aastat tagasi: Arnold Rüütel presidendina ei muuda jõujooni

ÄP 25. september 2006, 00:00

Valitsusliidu poliitikud ei arva, et presidendikoha minek väljapoole valitsusliitu kõigutab võimutasakaalu, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Valitsusliidu poliitikud loodavad vastvalitud presidendi Arnold Rüütli koostööhuvile. "Rüütel on kompromissialdis inimene, rohkem kui Lennart Meri seda oli," ütles Toomas Vilosius. Poliitikud rõhutasid, et tegelikke otsuseid teeb Eestis parlament.

"Rüütel on aldis töötama igas suunas. Määrab see, milliseid ideid tema juurde tuuakse," ütles riigikogu aseesimehe nõunik Heido Vitsur.

Kuigi Rahvaliidu nõudmised vastanduvad valitsusliidu joonele, ei usu Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja esimees Toomas Luman, et Rüütel tõttab tegema jõulisi majanduspoliitilisi avaldusi. "Rüütlit iseloomustab fenomen, mida ei taheta tähele panna, nimelt üritab ta vältida vigu."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:17
Otsi:

Ava täpsem otsing