Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Skanska korjas kõige rohkem riigihankeraha

Gert D. Hankewitz 26. september 2006, 00:00

Rootslastele kuuluv Skanska EMV edestas teisele kohale tulnud Merkot vaid 10 miljoni krooniga.

Kui Toomas Annuse Merko oli eelmisel aastal käibe poolest suurim Eesti ehitusettevõtte ning Skanska EMV edetabelis teisel kohal, siis hiljuti riigihangete ameti väljastatud pruunide kaantega õhukeses aastaraamatus on ehitusfirmad kohad ära vahetanud.

Nii on Jaanus Otsa juhitava Skanska arvel 17 hanget, mis läksid riigile maksma 556 miljonit krooni. Merkol oli küll sama arv hankeid, kuid nende maksumus on kümme miljonit krooni väiksem.

"Paratamatu, sest nõutakse ju teatavat kompetentsust. Kes varem on teinud 10miljonilise hanke, seda ju 400miljonilist tegema ei lasta," kommenteeris ameti peadirektori asetäitja Andres Veel kahe suurfirma kohti. Ta lisas, et suured projektid, nagu Kumu Merko puhul, tõstsid need kaks firmat tabeli tippu.

Skanska võidetud hangete hulka kuuluvad näiteks Tallinna Inglise Kolledži spordimaja ehitamine, SA Tehvandi Spordikeskus suusahüppemäe kompleksi projekteerimine ja ehitamine ning Oisu-Arkma teelõigu remont.

Merko hangete hulka kuuluvad Ülejõe alajaama renoveerimine ja laiendamine ning Muuga sadama Veose tänava-Vilja tänava viadukti ehitus.

Ehitushangete üldine maht oli eelmisel aastal 6,4 miljardit krooni, mis on pea viis korda suurem kui arhitektuuri-, ehitus-, juriidiliste, majandusarvestuse ja äriteenuste hangete maht. Ehitushankeid kuulutati välja 1631.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:17
Otsi:

Ava täpsem otsing