Üüripakkumisi napib

Toomas Naska 02. oktoober 2006, 00:00

Ost ja üür on sõltuvalt huvilisest võrdselt atraktiivsed.

Vahe on selles vaid, et üüri puhul kapital ja tähelepanu on suunatud otseselt ikkagi ettevõtte tegevusse, ostu puhul tuleb aga hakata tegelema hoone haldamisega. Tähelepanu tuleb lisaks ärile suunata mujale, mis otseselt ja kaudselt on seotud kinnisvaraga.

Praegu pole üüripakkumisi piisavalt, karjuv vajadus on täna väikeste 200-400 m2 suuruste ladude järele ja ega suurt parem ole seis ka korralike suuremate ladudega. Kinnistute müük on natuke paremas seisus, kuigi ka selles valdkonnas on suur nõudlus väikeste, 3000-5000 m2 suuruste maatükkide järele.

Täna arvestatakse tasuvusajaks ca 10-12 aastat. Väiksemate ettevõtete puhul on see aeg küllalt pikk, et teha nii kaugeid plaane ja sellest lähtuvalt on nad huvitatud rohkem üürimisest, et vähendada materiaalseid riske.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:18
Otsi:

Ava täpsem otsing