Euroopa Keskpank pani euro langema

Romet Kreek 06. oktoober 2006, 00:00

Euroopa Keskpank (EKP) tõstis eilsel istungil baasintressi 0,25 protsendipunkti võrra, 3,25 protsendini. Analüütikute seas oli see laialt oodatud. Investorid ootavad intressitõusule lisa veel sel aastal.

Kui USAs valuutamaaklerid tööle jõudsid, hakati euro vastu dollareid ostma. Enne kauplemise algust USAs maksis euro 1,2720 dollarit (1 dollar = 12,30 krooni), kell 16.45 aga juba 1,2683 dollarit (1 dollar maksis ligi 12,34 krooni).

Keskpanga juht ütles Pariisis pressikonverentsil esinedes, et keskpank jätkab kõigi arengute vaatlemist, tagamaks keskpikas ja pikas perspektiivis hinnastabiilsust. Hinna all ei mõeldud dollari kurssi, vaid inflatsiooninäitajat. Kui tavaliselt toimub EKP istung Frankfurdis, kus on keskpanga peakorter, siis kaks korda aastas tehakse väljasõiduistung, mis seekord toimus Pariisis.

"Majanduskasv on üllatanud paljusid nii oma kestvuse kui ka tugevusega," ütles JPMorgan Chase'i analüütik Silvia Pepino Bloombergile. "Euroopa Keskpank keskendub 18 kuu pärast valitsevale inflatsioonile. See, et inflatsioon kukkus korraks alla kahe protsendi taseme, ei muuda panga eesmärke."

Ka Briti keskpank ei suutnud eile analüütikute ootusi petta. Inglise Pank jättis intressi muutmata, 4,75 protsendile. Sellist lahendust ootasid kõik 43 Bloombergi küsitletud analüütikut.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:19
Otsi:

Ava täpsem otsing