Suurepärane näitus raamatust kui märgist

Tiina Kolk 06. oktoober 2006, 00:00

See on köitekunstnike kummardus Mozartile, tema ajale ja selle särale. Mozart, rokokoo ja kuldamine on kolm märksõna, mis on põimitud näitusetöödes, kus nii mõnigi tõlgendus on heal meelel "seest siiruviiruline", taotlematagi rokokoolikku ajastutruudust. Väljapanekul osaleb 18 naha- ja köitekunstnikku.

"Pealt kullakarvaline" demonstreerib väga ilmekalt, milliseid võimalusi pakuvad paber, nahk jt materjalid loovale kunstnikunatuurile. Mõnda kunstnikku on Mozart inspireerinud suhtuma suure lugupidamisega klassikalisse köitesse, teisi jälle tegema lustlikke piruette. Pilkupüüdvad on Tiina Piisangu korsettmapid, uudsetena mõjuvad Pille Kivihalli raamatuobjektid "Võluflöödi" tegelaskujudest - Öökuningannast ja Papagenost.

"Nagu muusikas, nii ka kunstis, võib püstitada erinevaid eesmärke: kas komponeerida soololaule või sümfooniaid - mõlemad väärivad tähelepanu. Nii võib ka raamatut käsitada kas dekoratiivse sümbolina või traditsioonilises vormis," arutleb näituse kuraator, Nahakunstnike Liidu juht Pille Kivihall. Kõigil näitusetöödel on kasutatud kuldamistehnikat. "Pealt kullakarvaline" on tulvil raamatugurmaani ihaldusobjekte, võimatu on ühte - kõige silmapaistvamat - välja valida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing