Dow flirtis 12 000 punktiga

Tõnis Oja 18. oktoober 2006, 00:00

USA aktsiaturgudel flirtis maailma tuntuim aktsiaindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine, esmaspäeval psühholoogiliselt olulise 12 000 punktiga, lõpetades kauplemispäeva rekordilise 11980,60 punktiga. Päevasiseselt jäi tosinast tuhandest punktist puudu 2,75 punkti ehk 0,02 protsenti. Juhtivaktsiate tõusu eesotsas oli naftagigant ExxonMobil, mille aktsia hind kerkis 2,09 protsenti, 69,83 dollarile. Aktsia hinnatõusu peamine põhjus oli nafta, mis kallines esimest korda pärast augustit neljal järjestikusel kauplemispäeval.

Lisaks naftakompaniide aktsiatele oli hea päev teistelgi maavaradega seotud sektoritel. Maailma suurima alumiiniumitootja Alcoa aktsia hind kerkis 2,55 protsenti (27,32 dollarini) pärast seda, kui investeerimisfirma Prudential Equity Group tõstis aktsia soovitust. Terasetootjate aktsiate hinnad kerkisid erilise hooga spekulatsioonide tõttu, et USA suurim terasetootja U.S. Steel võidakse üles osta. U.S. Steeli enda hind hüppas 3,82 protsenti, 67,94 dollarini. Investeerimislehe Barrons sõnul võib JP Morgani analüütiku Michael Cambardella arvates ettevõtte aktsia hind tõusta kuni 100 dollarini, sest praegu ei peegelda see mingil moel USA terasetööstuse kasumikasvu potentsiaali.

Analüüsikeskuse Thomson Financial prognooside kohaselt on just maavaradega seotud tööstusharude kolmanda kvartali kasumikasv kõige suurem, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Eile alustasid aga USA aktsiaturud - pärast kolmepäevast tõusu - langusega, sest maailma suurimas majanduses kerkisid hinnad rohkem kui oodati.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:20
Otsi:

Ava täpsem otsing