Ehitusmaterjalide müüjate käive kasvab suurte sammudega

31. oktoober 2006, 00:00

ASi Puumarket juhatuse esimehe Marti Rehemaa sõnul ületab nõudlus juba pikemat aega pakkumist. Sellistes tingimustes on eelisolukorras olnud need firmad, kes on suutnud seda ette näha ning oma tegevust pikaajaliselt planeerida. "Nii meil ka kui konkurentidel on käes nii-öelda kuldsed ajad, kus ära ostetakse sisuliselt kõik, mida müüakse," rääkis Rehemaa.

Nii on näiteks OÜ Ehitus Service ja ASi Puumarket üheksa kuu käive kasvanud möödunud aasta sama perioodiga võrreldes pea poole võrra, kuigi ehitushooaeg pika ja külma talve tõttu hilines. Sellele järgnes omakorda erakordselt kiire tarbimise kasv aprillis ja mais.

Mitmekümneprotsendilise käibe kasvu üle võivad rõõmu tunda praktiliselt kõik suuremad ehitusmaterjalide müüjad.

Esimesel neljal kuul domineerisid müügiartiklitena siseviimistluskaubad, suve alguses elavnes märgatavalt üldehitusmaterjalide müük.

Suurenenud müüki on ära kasutanud ehitusmaterjalide tootjad, kes on selle aasta jooksul tõstnud hindu kaks, mõned isegi kolm korda. OÜ Ehitus Service jaemüügidirektori Rauno Haabmetsa sõnul kergitasid tarnijad kõige rohkem hindu juunis, mis tingis ostubuumi maikuus.

Valdava osa käibe kasvust moodustavad siiski tõusnud müügimarginaalid. Rehemaa hinnangul jääb tootjate kehtestatud hinnatõus eri toodete puhul keskmiselt 10 protsendi piiridesse.

Defitsiit valitseb eeskätt üldehitusmaterjalide osas: kivid, ehitusvill, tuuletõkkeplaat, kipsplaat, puitlaastplaat. "Üldehitusmaterjalide puhul on meil nagu konkurentidelgi kahjuks teatud kohalike tarnijate tooteid, mille tarneaegu ei julge tarnijad meile lubada ja meie seetõttu ka oma klientidele," ütles Rautakesko ASi turundusjuht Annika Oja.

Haabmets kinnitab, et ehitusmaterjalide müügi järsku vähenemist näha ei ole. Kui soe sügis pikale venib, jätkub tarbimine samas tempos.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing