Euroopa rõõmustas

ÄP 16. november 2006, 00:00

St Louis' föderaalreservi presidendi William Poole'i poolt teisipäeval antud vihje, et USA keskpank intresside tõstmisega laenuraha enam kallimaks ei muuda, aitas Ühendriikide aktsiaturu kvaliteetaktsiaid jälgiva Dow Jonesi indeksi üleeile ajaloo kõrgeima tasemeni.

Eile said tõusust osa ka Euroopa aktsiaturud, kus tuntakse alati heameelt, kui nende peamise kaubanduspartneri majanduse väljavaated positiivsemaks muutuvad.

Ettevõtete poolelt liikus eile ilusti teisipäeval loodetust paremate kolmanda kvartali majandustulemusega välja tulnud Vodafone (2,8%, 139,25 pennini).

Deutsche Bank andis telekomifirmale ostusoovituse, öeldes, et hoolimata jätkuvalt raskest fundamentaalsest olukorrast võivad ettevõtte kasuminumbrid tulla prognoositust paremad. Analüütik Gareth Jenkins toob peamiste positiivsete jõududena välja ühinemised Euroopa mobiilsidesektoris ja kulude kokkuhoiu.

Infineoni aktsiat (3,3%, 9,78 eurot) aitasid eile kergitada allüksuse Qimonda tugevad kvartalitulemused.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:25
Otsi:

Ava täpsem otsing