Juubeldav Randalu jagab oma piiritut rõõmu muusikast

Kersti Inno 24. november 2006, 00:00

Mozarti aastale pühendatud sarja "Mozart & Randalu" viimasel kontserdil juubeldab geniaalse helilooja andunud imetleja, pianist Kalle Randalu.

Eesti publiku lemmikuid Kalle Randalu tuli sünnipäevaks kodumaale. Täna õhtul jagab ta oma ammendamatut rõõmu muusikast kodupublikuga Estonia kontserdisaalis, millega teda seob pikk muusikasündmuste rida alates esimestest esinemistest põlvpükstes poisina. Kavagi on koostatud vastavalt isiklikele seostele ja mälestustele.

Avateos on Lepo Sumera "Sümfoonia nr 1". Sumera sümfonismi alustala on tekkinud klaveripalast, mille noor helilooja kõigepealt oma sõbrale ette mängis ja mida Kalle Randalu siiani sageli esitab: "Pala aastast 1981".

Mozarti kontsertidest on Kalle Randalu oma sünnipäevakontserdi kavva valinud "Klaverikontserdi nr 17 G-duur K 453". See Mozarti hiilgeajast pärit teos on ülev, kuid samas nõudlik, peenelt läbikomponeeritud klaveri- ja orkestripartiide ning kaunite puhkpillisoolodega. Papageno liinid ja Linnukaupleja meloodiad viimases osas loovad toreda peomeeleolu.

Koos Ameerikas džässpianistina tegutseva poja Kristjaniga esitab juubilar Mozarti "Kontserdi kahele klaverile Es-duur K 365", mis samuti valdavalt rõõmsalt temperamentses, finaali rondos ka humoorikas meeleolus.

Kontserdil saab tutvuda ka Kristjan Randalu kui helilooja ja džässpianistiga. Esmaettekandele Eestis tuleb tema neljaosaline süit "Pärast lõpu algust" klaverile ja kammerorkestrile.

Kalle ja Kristjan Randalu musitseerivad koos saksa dirigendi Johannes Goritzki ja Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga, kellega koos on veedetud kauneid ja ülevaid hetki muusikas ning on ootamas meid tänagi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:43
Otsi:

Ava täpsem otsing