OÜ ei tohi osanikule laenata

Ade Vöörmann 13. detsember 2006, 00:00

Ei taha kuidagi nõustuda Olavi Kärsna poolt 4.12 Äripäevas avaldatuga. Olavi Kärsna kirjutab, et kui ainuomanik võtab firmast kolmeprotsendilise laenu, on kõik korras. Äriseadustiku N 159 lõike 1 punkt 1 kohaselt ei või osaühing anda laenu oma osanikule. Ka tulumaksuseaduse N 48 ei näe ette võimalust, et osaühing võiks anda laenu oma osanikele, isegi mitte rahandusministri määratud intressist kõrgema intressiga.

Tulumaksuseaduse järgi võiks rahandusministri kehtestatud alammääraga või sellest kõrgema intressiga laenu anda juhatuse või nõukogu liikmele, kuigi äriseadustik seda keelab.

Seega ei tohiks osaühing osanikule laenu anda ühelgi juhul.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:29
Otsi:

Ava täpsem otsing