Valimisteni 5 päeva

Villy Paimets 27. veebruar 2007, 00:00

Täna olen ma pettunud ja kuri. Kohe väga kuri. Ma ei saa aru, kuidas on see võimalik, et nii, kui inimene valituks osutub, nii see mõistus kaob.

Ühesõnaga, hoolimata asjaolust, et president taunis aastapäevakõnes neid, kes peavad end elu peremeesteks, neid, kellele seadused ja ühise elu reeglid ei kehti, esitas tervelt neli Riigikogu liiget palve hüvitada nende poolt PEOLE minemisega kaasnenud kulutused!

Need rahvaasemikud, kes tasuta, rahva poolt kinni makstud peole tulemise eest hüvitist saada tahtsid, on endised teleajakirjanikud Ela Tomson (Isamaa ja Res Publica Liit) ja Toomas Alatalu (Rahvaliit), endine teatrijuht Jaak Allik (Rahvaliit) ja endine maavanem Jüri Saar (Rahvaliit).

Lähetustaotluse olid fraktsiooni poolt heaks kiitnud vastavalt Indrek Raudne (Ela Tomsonil), Jaanus Männik (Jüri Saarel) ja Jaak Allik (Jaak Allikul). Kui Saar ja Allik tahtsid lihtsalt hotellikulude hüvitamist, siis Alatalu ja Tomson soovisid lisaks ka päevaraha saada.

Ja justkui riigikogulaste ülbusest veel vähe oleks, selgus, et keskerakondlasest kultuuriminister palus luba katta teekond Tallinnast Tartusse vilkurite sähvides. Võeh! Kultuuriministril oli kiire. Kultuur oleks muidu ehk eest ära jooksnud. Või mis veel hullem, Palmaru oleks PEOLE hilinenud.

Saage aru, PIDU ei ole kohustuslik, PEOLE ei pea minema. Näiteks Edgar on juba aastaid 24. veebruaril hoopis Hundisilmal külameestega viina visanud.

Huvitava kokkusattumusena kandideerivad kaks vaesuselõksus rabelevat Riigikogu liiget ja kihutav kultuuriminister eelseisvatel valimistel üheskoos Pärnumaal.

Ning kuna teisedki tänase loo antikangelased elavad ja/või kandideerivad üsna Pärnumaa lähedal (Allik Viljandis, kandideerimisest loobunud Saar Saaremaal), tundub, et just Pärnu kandis see haiguskolle ongi.

Vaesed pärnakad, alles hiljuti vahetasid mõned suvepealinna juhtfiguurid ametiposti säilimise huvides erakonda, nüüd pakutakse siis Riigikogu valimisteks valikut, mille seast on tõesti üliraske seda õiget leida. Võta üks ja viska teist.

PS! Isade patte ei pea mitte poegadele ette heitma.

Posted by Villy Paimets at 4:14 PM

Comments: villy.paimets@aripaev.ee

Kirjakast Tavaliselt loen Äripäeva artikleid üle rea, kuid Sinu valimisblogi naudin täiega. Neljapäevane blogi ("Kuhu kadus Elmar Sepp" - toim.) oli lihtsalt vastupandamatu. Mõtlen kurvalt ajale, kui valimised läbi saavad.

Tänud, Egne

Meeldiv on meeldida, aga ära muretse, valimised saavad küll läbi, kuid egas huumor maailmast (poliitikast) kusagile kao, perekond Savisaar ja vennad Reiljanid tegutsevad ju edasi.

Villy

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing