Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

USA dollar näitab rammu

Raivo Sormunen 11. juuni 2007, 00:00

USA dollar kerkis möödunud reedel euro suhtes enam kui viimase kahe kuu kõrgeima tasemeni. Võlakirjade tootluse kasv ja Ühendriikide paranenud makromajandusnäitajad tekitasid spekulatsiooni, et välisinvestorite huvi valuuta vastu võib taastuda.

Positiivsed märgid teenindussektorist ja kõigi aegade suurim eksporditulemus tõstsid valitsuse kümneaastaste võlakirjade aastatootluse 5,25 protsendini ehk viimase viie aasta kõrgeima tasemeni. Tulevikutehingud ennustasid reedel 44protsendist tõenäosust, et USA keskpangal tuleb sel aastal intressi tõsta. Veel kuu eest ei julenud seda keegi prognoosida.

"Dollari suhtes on tegemist praktiliselt täiusliku tormiga, kuna valuuta kaldub intressimäärade tõusu korral tugevnema," ütles Bloombergile Royal Bank of Scotland Group Plc valuutastrateeg Adrian Schmidt.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing