Vormilt rahvuslik

Ott Heinapuu 21. august 2007, 00:00

Lõpuks on valminud Tallinna suure vabadussamba ideekavand, mille betooni valamine paneb kahtlemata rõõmust ja uhkusest särama mõne ettevõtja ja paljude töömeeste näod. Mälestusmärgi selgroog on vanalt healt eestiaegselt vabadusristilt, autasult, mida anti vabariigi kehtestamise eest relva või muu teoga võidelnutele, risti südamesse on aga paigutanud rahvaste isa, seltsimees Stalini tõmmatud õndsa Eesti Nõukogude Sotsialistliku Vabariigi piirid.

Selline monument kujutab adekvaatselt praegust ajajärku meie maal: asjade ajamise viisis ja mõtlemises on meie rahva südamesse jäänud palju nõukogulikku, hoolimata elu vabast, rahvuslikust ja kapitalistlikust vormist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing