Tallinki pealt kukkus Damoklese mõõk

Peeter Teder 05. september 2007, 00:00

Tallinna börsil tekitas täna elevust Tallinki aktsia, millega sooritati veel enne ametliku kauplemisaja algust kaks hiigelsuurt tehingut.

Ühes tehingus vahetas omanikku 20 miljonit ja teises 18 miljonit aktsiat. Äripäeva andmeil müüs esimeses tehingus 20 miljonit aktsiat Sea Containers, mis omandas need Silja Line müügist. Teise tehingu puhul oli tegemist edasimüügiga. Tehinguid vahendas Hansapank. Aktsia hind oli mõlemas tehingus 20,50 krooni (1,31 eurot).

Tallinki aktsiaga sooritatud tehingute maht tõusis päeva kokkuvõttes 802 miljoni kroonini, mis on selle aktsia puhul ühtlasi ka uus käiberekord. Sea Containersilt aktsiate ostmise näol kõrvaldati Tallinki aktsia kohalt Damoklese mõõk. Sea Containers on ilmselt finantsraskustes ja aktsiad oleks müüdud varem või hiljem. Aktsiate müügi hilisemaks jätmine oleks antud juhul võinud tähendada müügiga kiirustamist ja turuosalised poleks suutnud nii suurt kogust hästi alla neelata.

Suurim kukkuja oli börsil Olympic EG aktsia, mis kaotas 2,3 protsenti oma väärtusest ja maksis 88,40 krooni (5,65 eurot). Väärtpaberi käive oli 1,1 miljonit krooni. Olympicu aktsia on viimasel ajal püüdnud tõusta, kuid edutult. Kasiinofirma aktsia puhul on tegemist hinna ja kasumi suhte ehk P/E alusel kõige kallimalt hinnatud aktsiaga turul. Olen ka ise panustanud aktsiahinna langusele, kuid langus ei pruugi tulla lähema kuu jooksul.

Nelja tõusja hulgas oli esirinnas Kalevi aktsia, kallinedes 1,7 protsenti ja makstes 18,31 krooni (1,17 eurot).

Börsi kogukäive oli 817 miljonit krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing