Haapsallu nostalgitsema

Christel Karits 07. september 2007, 00:00

See, et duo Baccara nostalgiapäevade pealaval üles astub, pole Roman Sultangirejevi sõnul nali. Ühena korraldajatest kinnitab ta, et hoolimata sellest, et bändi hiilgeaeg jääb seitsmekümnendate lõppu, on neid kaugelt vaadata praegugi päris lahe ning solistid näevad uskumatult head välja. Tõsi, üks neist on vahetunud, kuid Sultangirejevi sõnul nimetab just Haapsallu saabuv koosseis end selleks õigeks Baccaraks.

Eestisse jõuavad kuldses eas daamid eri maailma paigust. Üks solistidest lendab kohale Madridist ja teine Palma de Mallorcalt. Mänedžer tuleb Brüsselist. Laulud kõlavad fonogrammilt.

"Mäletan Baccarat Melodia välja antud vinüülidelt. Ma ei ütleks, et ta tol ajal mulle sümpaatne oli," meenutab Haapsalu Nostalgiapäevade idee autor Jaan Kelner, kes seitsmekümnendate lõpus veel algkoolis käis. Seda, et duo pärast 30 aastat suure osa oma kaubanduslikust välimusest võib olla kaotanud, ta ei karda. "Eelmisel aastal esines Lääne Kaluri varjetee tantsutrupiga esimese koosseisu inimene ja tegi väga hästi," toob ta näite.

Nostalgiapäevad ei piirdu aga vaid Baccara kontserdiga. Lapse- ja noorpõlveaegu saab meenutada tervelt kolme päeva jooksul.

Täna õhtul toimub tootmiskoondises Vikero temaatiline puhkeõhtu "Lõpeta töö. Nostalgiapäevad on juba alanud". Selle raames näeb moedemonstratsiooni, esineb naisansambel Mutid Hajevil ning lõpuks teeb diskot Onu Bella. Töötab Ministrite Nõukogu puhvet.

Enne nostalgiapäevade ametlikku avamist laupäeval kell 13.00 toimub endisaegsete sõidukite paraad lossiplatsilt raudteejaama. Vanu sõidukeid on oodata saja ringis.

Kell 13.30 annab Haapsalu punkarite suurbänd Rottening Sex - The Pistols tribute-kontserdi, et teha kummardus oma iidolile.

Näha saab ka võrrivõidusõitu ja taidluskollektiive. Ansambel Lindpriid teeb oma kavaga ajalooretke vabadussõja ajast EÜE suvedeni. Üles astuvad veel Joel Steinfeld ja Margus Lepa. Õhtu lõpetab disko endisaegsetes rütmides. Plaate keerutab Tiit Maivel.

Pühapäev on toibumiseks. Kell 11 avab tootmiskoondises Vikero uksed karnisonikino. Näha saab koondprogrammi vanadest multifilmidest ja ringvaadetest. Kell 13 on kinolinal "Briljantkäsi" ning seejärel saab ära vaadata viis osa filmist "Kohtumispaika ei muudeta" Vladimir Võssotskiga peaosas.

"Niimoodi valida pole võimalik," vastab Jaan Kelner küsimusele, mida kirevast programmist võtta. "Nostalgiapäevad viivad vaimselt ajas tagasi ja on mõeldud terviklikuna."

Nostalgiapäevade peakorraldaja Marina Sillaste lisab, et mitte mingil juhul pole see nõukogude aja taganutmine ning pioneeride rongkäiku ja punalippude lehvitamist ei tule. "Meenutame lihtsalt oma lapse- ja nooruspõlve, lõbusaid ja vahvaid aegu," ütleb ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:49
Otsi:

Ava täpsem otsing