Lufthansa laksas alla

Romet Kreek 13. september 2007, 00:00

Lufthansa ja Air France-KLM aktsiad kukkusid eile, kuna Morgan Stanley analüütikud käisid nende aktsiasoovituste kallal.

Lufthansa aktsia kukkus 3,8 protsenti, läbides 20 euro joone, millest aktsia oli kõrgemal pea kuu aega. Aktsia maksis kell 16.50 19,79 eurot. Air France-KLMi aktsia hind langes 2,8 protsenti, 26,95 euroni. Morgan Stanley analüütikud prognoosisid tulevaks aastaks kasvavat konkurentsi Euroopa lennundusturul. Lennukompaniid, iseäranis Lufthansa, peaksid olema iseäranis mures Dubai riigile kuuluva lennukompanii Emiratesi tungimise pärast Euroopa turule, sest see omab selget tugevad tööjõukulude eelist. Morgan Stanley soovitas varem omada indeksi koosseisust enam Air France-KLMi ja Lufthansa aktsiat. Nüüd soovitab ta Prantsuse-Hollandi lennukompanii aktsiat omada sama palju, kui on selle osa indeksis, ja Lufthansat vähem, kui on nende osa indeksis. Emirates lennukompanii kavatseb 2017. aastani laenata 50 miljardit dollarit, et muutuda üheks maailma suurimaks lennukompaniiks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:01
Otsi:

Ava täpsem otsing