Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Raamatud

ÄP 01. oktoober 2007, 00:00

Karl Tihase maa-arhitektuuri käsitlev uurimustöö on praktilise suunitlusega - peale teaduslike tekstide esitatakse selles väärtuslikke hoonete detailide ja konstruktsioonide ajaloolisi fotosid ja autori jooniseid.

Arhitekt, kunstiteaduste doktor, kauaaegne Tallinna Tehnikaülikooli graafikakateedri juhataja ja professor oli ka innukas Eesti maa-arhitektuuri uurija.

1914. aastal Siberis eestlaste rajatud Koolotsovo külas sündinud Karl Tihase (1914-2005) lõpetas 1945. aastal Novosibirski arhitektuuri- ja ehitusinstituudi. Silmapaistva joonistamisoskuse tõttu jäeti ta kohe samasse joonistamiskateedri õppejõuks. 1948. aastal tuli Tihase Eestisse ja asus tööle Tallinna Tehnikaülikooli arhitektuurikateedris. 1949. aasta suvel võttis mees ette esimese jalgrattamatka, et tutvuda Eesti talurahva elu ja arhitektuuriga. Sellest sai alguse 25 aastat kestnud välitööde ajajärk ja suur uurimistöö.

"Etnograafide kutsetööd tegi Karl Tihase arhitektina, pöörates tähelepanu konstruktsioonidele ja detailidele. Pildistades ja joonistades jäädvustas ta kiirelt kaduma hakanud küla pilti," kommenteerib saatesõnas raamatu toimetaja Juta Saron.

Karl Tihase raamatust leiavad vajalikku teavet nii iseehitajad ja restaureerijad kui ka arhitektid, ajaloolased ja kõik kultuurihuvilised.

Tiina Kolk

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:36
Otsi:

Ava täpsem otsing