Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Mõiste: Hinnad diferentseeruvad

ÄP 29. oktoober 2007, 00:00

Kinnisvaraturul kasutatakse pidevalt väljendit: hinnad diferentseeruvad. Pahatihti püütakse vältida sõna "hinnalangus" ning peidetakse see peenema väljendi taha ära. Sisuliselt toimub turul kogu aeg kaks vastandlikku protsessi - hinnad diferentseeruvad ehk eristuvad ja nivelleeruvad ehk ühtlustuvad.

Kui Lasnamäele ostjatel pole enam nii oluline, kas osta Punasele tänavale või Läänemere teele, siis hinnad ühtlustuvad. Kui Rannamõisa tee piirkonnas selgub, et mõne eramu lähedusse tulevad kortermajad, ent teiste lähedusse rajatakse korralik tee, siis hinnad diferentseeruvad. Põhimõtteliselt pole vahet, kas kogu turg tõuseb või langeb.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing