Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Inglite kohvik

Heidi Vihma 23. november 2007, 00:00

Ööklubiga kaasaskäiv paheline kuulsus kohvikusse justkui ei puutu, see on igati sünnis ja korralik toitlustusasutus.

Menüü on Angelis kokku pandud vaba käega - mis meeldib, seda ka pakume. Ei mingit stiiliühtsust, ei mingeid piire maade, rahvusköökide, seisuste, sättumuste vahel. Palun väga: Taimaalt pärit Koh Samui kanakarri järgi tulevad pelmeenid hapukoorega, siis Mehhiko quesadila, siis Novgorodi pirukas ja edasi Eesti kodujuustusalat kukeseentega. Kõik on kirjult segiläbi.

Nii tellisime meiegi: kuni kanakarri jahtus, sõime Eesti-Vene heeringaleiba ehk heeringa tar-tari röstleivaga. Pärast veel ühe metsaseenesupi ja Club Sandwichi. Ja astelpaju-toorjuustu koogi.

Oli pühapäeva uimane pärastlõuna ja uimane oli ka Angel: rahvast vähe ja suur hulk menüüs kirjas olevatest roogadest otsas. Nii et tellimine oli keerulisem kui muidu, tuli mitu korda ümber mõelda, enne kui laudkonna maitse-eelistused köögitagavaradega kokku sobisid.

Verinoor poiss sai mitu-mitu korda köögi vahet maitseid tegelikkusega kooskõlastamas käia, aga ta tegi seda mõnusalt, kergelt, ja ega meiegi põdema jäänud, et tom yam'i asemel seenesuppi pidime sööma. Hea oli seegi.

Mul tegelikult ükskõik, mis neil menüüs kirjasolevast parajasti saada on - kõik oli hea. Ebatavaliselt hea, meie keskmisest kohvikutasemest kusagil kaugel eemal. Täpsemalt - kõrgemal, ikkagi Angel ja OÜ Taevalik Teenindus.

Unisel pühapäeva pärastlõunal olid kohvikus ainult helluste ja suudlustega hõivatud armunutepaar ja üksik ajalehte lugev härrasmees.

"Café Angel on koht, mis mõeldud tundmaks end koduses õhkkonnas ja meeldivas seltskonnas. Siin on hubane ja kodune tunne, esmakordsed külastajad muutuvad üsna pea tihedateks külastajateks," on kirjas kohviku koduleheküljel.

Seekord olen ma kohvikupidajate enesehinnanguga absoluutselt nõus - õhkkond on Angelis tõepoolest hubane ja mõnus.

Omaette teema on Angeli hinnad: mitte ükski roog ei ulatu saja kroonini!

Suupisted algavad 30 kroonist ja lõpevad 60 krooni juures, supi saab viiekümnega, toekamad road jäävad 45 ja 90 krooni vahele.

Arvestades kesklinna söögikohtades parajasti käimasolevat hinnarallit, on Angeli külastajate kulutused toidule erakordselt väikesed.

Joogivalik on Angelis muljetavaldav, teed ja kohvid ja smuutid niikuinii, aga siis veel superkallid šampanjad, korralikud veinid ja lai valik kangeid napse. Kõige rohkem on kuulsust kogunud siinsed kokteilid. Märkamatult õnnestus ka meil nende lahkel kaasabil joogiarve söögiarvest tunduvalt suuremaks kasvatada.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:50
Otsi:

Ava täpsem otsing