Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ameerika mäed

Tõnis Oja 09. jaanuar 2008, 00:00

USA aktsiaturgudel liiguvad sel nädalal aktsiaindeksid nagu ameerika mäed - kord üles, seejärel tugevasti alla.

Investorite otsustele avaldavad mõju kahesuunalised uudised. Üheltpoolt oodatakse, et USA keskpank langetab kuu lõpus toimuval vabaturu komitee istungil baasintresse. Teisalt ollakse mures võimaliku majanduslanguse, aga ka ettevõtete majandustulemuste pärast. Dow Jonesi tööstuskeskmise liikmetest teeb täna otsa lahti alumiiniumigigant Alcoa. Esmaspäeval kerkis Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,21 protsenti, S&P 500 indeksile lisandus 0,32 protsenti.

Uudisteagentuur Bloomberg nimetas suurimateks võitjateks farmaatsia- ning kommunaalteenustega seotud ettevõtteid, sest neid soovitasid analüütikud kui majanduslangusega kõige paremini hakkama saavaid sektorid.

Eli Lilly aktsia hind hüppas 5,3 protsenti, 54,55 dollarile, sest investeerimispank Morgan Stanley tõstis selle ja järgmise aasta kasumiprognoose. Eile alustas Wall Street samuti optimistlikult. Lootust andsid muutused räsida saanud ettevõtete tippjuhtkonnas. Howard Schultz asus pärast seitsme aastast vaheaega taas maailma suurima kohvikuketi Starbucks etteotsa.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:16
Otsi:

Ava täpsem otsing