Põllumeeste liit ostis Kadriorgu büroomaja

Kristina Traks 15. veebruar 2008, 00:00

Urmas Ingveri juhitud tootjate liit koondab suure hulga Eesti piimatootjaid. Kolmekordse hoonega Vilmsi tänava kinnistu ostis liit põllumajandusministeeriumilt enampakkumise korras alghinnaga, kuna keegi teine kinnistu vastu huvi üles ei näidanud.

"Kui see kinnistu enampakkumisele tuli, siis mõtlesime, et miks mitte osaleda," ütles Ingver. "Teisi osalejaid ei olnud ja nii saimegi selle maja endale. Eks ta on rohkem ost missioonitundest, sest me tahame, et seal tegutseksid edasi põllumajandusorganisatsioonid." Ingver ütles, et ost finantseeritakse omavahenditest. Hoone ei vajavat suuremaid investeeringuid.

Jõgeva Tootjate Liidu käive oli mullu 435 miljonit krooni ja kasumit teeniti ligi 10 miljonit krooni.

Ostetud majas Vilmsi 53g tegutseb Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Põllumeeste Liit. Kõrval müüb põllumajandusministeerium teist hoonet, mille enampakkumine 11,9 miljoni kroonise alghinnaga ebaõnnestus huviliste puudusel.

Ebaõnnestus ka nn Maalehe maja ehk Toompuiestee 16 kinnistu müük. Keegi ei tahtnud 22 miljoni kroonise alghinnaga osta kinnistut, mis on pikaajaliselt renditud Maalehele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing