Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Viljandis jõuab lavale huumoriklassika

Ülle Hallik 25. aprill 2008, 00:00

Nagu pealkirja järgi eeldada võib, on loo tegelasteks kolm meest ja koer, kes on otsustanud ette võtta puhkusereisi mööda Thamesi jõge.

Üks neist oskab teile iga kell juhatada üht kohta ümber nurga, kust võib saada tõepoolest esmaklassilist šoti viskit. Teine on iga päev kella kümnest neljani pangas ametipostil. Välja arvatud laupäeviti, kui ta seal juba kell kaks üles aetakse ja koju saadetakse. Kolmandal on maks korrast ära. Ta veendus selles lõplikult, kui tutvus uute maksatablettide reklaamlehega.

Paadireisi ajal saab neist värvikatest tegelastest veel mõndagi teada.

"Tinglikult on ta kogu aeg kohal," jäi Ugala kirjandustoimetaja Helle Leppik neljandast tegelasest, foksterjer Montmorencyst rääkides salapäraseks.

Romaani autor on saateks öelnud, et raamatu "Kolm meest paadis" ilu ei peitu mitte niivõrd tema kirjanduslikus stiilis kuivõrd tema lihtsas tõepäras. Jutustatakse sündmustest, mis on ka tegelikult aset leidnud.

Ugala lavale sobitas kolme mehe paadireisi Peeter Tammearu. Helle Leppiku sõnul on tulnud tihedast tekstist paratamatult teha valikuid, kuna kõik lood ei mahuks ühte teatriõhtusse. Tulemus on tema sõnul põnev ning mõjub hea lõõgastusena tervendavalt ja mõnusalt.

Lavastaja on teatri liikumisjuht Oleg Titov, kellele ei ole see esimene draamalavastus. Seekord on tegemist looga, kus liikumist on vähe ning pearõhk on tekstil ja meeste omavahelistel suhetel. Küll aga on lavastuses väga tähtis koht elaval muusikal, mida esitab Ugala muusikajuht Peeter Konovalov.

"Kolm meest paadis" on inglise kirjandusloos üsna vähetähtsat kohta omava Jerome Klapka Jerome'i kõige rohkem tähelepanu pälvinud teos ning kuigi kirjutatud 1889. aastal, on see tänapäevani populaarne.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:53
Otsi:

Ava täpsem otsing