Tallinna Kaubamaja neelas ABC Kinga kaupluseketi alla

Hille Tressum 15. mai 2008, 00:00

Tehingu hinna avaldavad pooled pärast tehingu lõplikku jõustumist.

ABC Kinga omanik ja juhataja Mikko Kuosmanen ütles, et kuigi tehinguinitsiatiiv tuli Kaubamajalt, oli tal ettevõtte müügihuvi teatud määral olemas. "Ostjakandidaate oleks olnud võib-olla veel teisigi, aga üheks minu valikukriteeriumiks oli Kaubamaja üles näidatud huvi pühenduda äritegevuse arendamisele," rääkis ABC senine omanik, kes jääb esialgu ettevõttesse tööle.

Kui kaua kavatseb Kuosmanen kauplusteketti juhtida, ei osanud ta veel täpselt öelda. "Tahan näha ja kontrollida, et organisatoorne masin töötab ilma minuta korralikult," rääkis Kuosmanen. "Südames on muidugi kurb tunne, aga samas vajab ka perekond ja isiklik elu tähelepanu. 48aastasena vaatan äriga seotud asjadele teistmoodi kui 15 aastat tagasi," märkis ta.

Kuosmaneni arvamuse kohaselt võib ABC King praeguselt tasemelt kasvada 5-10 korda.

Tallinna Kaubamaja juhatuse esimehe Raul Puusepa sõnul langes valik ABC Kingale, sest selle arengupotentsiaal on kõige suurem. "ABC King on loonud tugeva jalatsimüügiketi, mis on koos 5000 kauplusega üleeuroopalise Ariston-Nord-West-Ring Schuh GmbH sisseostugrupi liige. Selline uus rahvusvaheline mõõde annab kaubamajale märkimisväärselt täiendavat oskusteavet ja lisab uue võimsa sisseostukanali," põhjendas Puusepp valikut.

Puusepa sõnul jätkavad Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluvad kingaketid iseseisvalt.

Kuna ABC King veel ametlikult kaubamaja kontsernile ei kuulu, ei soostunud ka juhatuse esimees täpsemalt rääkima, millised uued tuuled jalatsiketis puhuma hakkavad.

"Praegu ootame Eesti ja Läti konkurentsiametilt luba, mille peaksime saama nii umbes poolteise kuu jooksul," selgitas Puusepp.

Edasi kingaturul laieneda pole Kaubamajal Puusepa sõnul plaanis.

"Kaubamaja, Suurtüki ja ABC kokku moodustavad juba sellise mahu, millega on võimalik väga jõudsalt edasi liikuda. Hetkel meil Eestis ostude, ettevõtte ülevõtmise näol ambitsioonid puuduvad," rääkis Puusepp.

Eelmisel aastal oli ABC Kinga käive veidi alla 200 miljoni krooni, Suurtüki Kinga- ja Nahaäri käive oli mullu 100 miljonit krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing