Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tallinkis liikusid suured aktsiapakid

Raivo Sormunen 15. august 2008, 00:00

Eile lõunal tehti börsil kaks suurt plokktehingut Tallinki aktsiatega, milles vahetas omanikku ligi 8 mln aktsiat. Viimati käis selline hulk laevanduskontserni aktsiaid börsilt läbi peaaegu aasta eest. Väärtpaber lõpetas päeva 0,55 eurol (8,61 kroonil) ehk ligi 7% miinuses.

Tallinki aktsiat on viimaste aastate jooksul rõhunud üha kallimaks muutunud kütuse hind ning suurtest investeeringutest tekkinud kõrged intressimaksed. Üha enam muutub pinevaks ka palgakulude kasv. Eile keskpäeval pakkus Tallink Grupp Eesti lipu all sõitvale laevapersonaalile välja järgnevaks kolmeks aastaks kokku 40% palgatõusu, kuid Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu andmeil lükati pakkumine tagasi.

Võib arvata, et börsi juhtivat väärtpaberit võis alla suruda ka üleeile Eesti majanduslanguse number. Välismeedia kajastas tugevalt, kuidas teise ELi riigina langes meil SKP miinusesse.

Börsi teine lipulaev Olympic EG taandus 3,1%, peatudes 1,88 eurot (29,42 kroonil). Eile toimunud erakorralisel koosolekul lepiti kokku, et Armin Karu liigub ettevõtte juhatusest nõukokku. Tegemist polnud uudisega, kuna aktsionäride koosoleku punktid avaldati meedias juba juuli lõpus. Iseenesest on tugeva juhi lahkumine investorite jaoks negatiivne uudis. Veidi pehmendab seda tõik, et Karu peab ennast juba pikemat aega pigem ettevõtte strateegiks ja laienemisprojektide eest vastutajaks.

Autor omab Olympic EG aktsiaid

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing