Ettevõtetel kasumiga kitsamad lood

ÄP 08. september 2008, 00:00

Tänavu teises kvartalis oli ettevõtlussektori kogukasum 11,5 miljardit krooni, mis oli ligi 3 miljardit vähem kui mullu samal ajal. Tootmissisendite kallinemine ja jahenenud majandusest ettevaatlikuks muutunud tarbija on ettevõtetele tekitanud olukorra, kus tihenenud konkurentsi tingimuses on paremal positsioonil need, kes suudavad kulusid edukamalt ohjeldada.

Ettevõtted müüsid kaupu ja teenuseid kokku 170 miljardi krooni eest, mis oli eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes jooksevhindades 2% rohkem.

Mõnevõrra vähenes ka ettevõtete kulude kasvutempo, kuid siiski kasvasid kulud tuludest kiiremini, teises kvartalis 4%. Tööjõukulude kasvuks kujunes aastases võrdluses 14%. Sellest põhjustatuna toodeti iga tööjõule kulutatud krooni kohta 12% vähem puhast lisandväärtust.

Ettevõtted investeerisid teises kvartalis 9,7 miljardit krooni, mis oli 3% vähem kui eelmise aasta teises kvartalis. Investeeriti peamiselt hoonete ja rajatiste ehitamisse ja rekonstrueerimisse ning masinatesse ja seadmetesse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing