Endel Palla: hing ei luba Harju Elektrist eemale jääda

Mariliis Pinn 22. september 2008, 00:00

"Loen kontserni oma elutööks, mul täitub 40 tööaastat jaanuaris. See on aukartust äratav," ütles Palla, kes pole sugugi mitte ainus staažikas töötaja Harju Elektris - lisaks temale töötab ettevõttes veel kolm meest, kel tööstaaži üle 40 aasta ning umbes pooled ettevõtte 2100 inimesest on Harju Elektri leival olnud üle kümne aasta.

"Me maksame 20% oma kasumist töötajatele, see motiveerib ja on hea, kui firmal ning töötajatel on samad sihid," lisas Palla, kelle hinnangul kipuvad töötajad teinekord isegi liiga usinad olema.

Kui Harju Elektri kohta jagus Pallal häid sõnu kuhjaga, siis valitsuse aadressil staažikas juht nii leebe ei olnud. "Mida vähem valitsus segab, seda parem," lausus Palla. "Praegu on valitsus pankrotis, ideid pole."

Palla kritiseeris samuti meie praegust maksusüsteemi, tuues välja, et madal tulumaks oleks tema hinnangul praegu parem lahendus kui erisoodustusmaksu kallale minemine. "Pangad ja Eesti Telekom teenivad miljardi aastas. Kui ettevõtte tulumaks oleks 20%, oleks sellest riigieelarvesse laekunud 200 miljonit. Sellest nulliga mängimisest ei saa maailm aru," rääkis Palla. "Loodan, et see praegune väike majanduslangus saab paari aastaga läbi. Et nii hulluks läheb, seda ei osanud ka kõige pessimistlikumad analüütikud ette arvata."

"Pole põhjust nutta, et kõik on mokas. Mitte midagi ei ole mokas. Kui me sotsialismist kapitalismi kukkumata jõudsime, siis ei ole võimatuid olukordi," jäi Palla samas optimistlikuks. "Ettevõte ei saa paigal seista. Paigal seismine tähendab tagasi minemist."

Palla hinnangul ettevõte tänavu miljardikäibeni ei jõua, ehk siis tuleval aastal.

Harju Elektriga plaanib Palla seotuks jääda ka edaspidi. "Tegevjuhi ametist astusin tagasi," sõnas ta, öedes samas, et hing ei luba eemale jääda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:44
Otsi:

Ava täpsem otsing