Tootjahinnaindeks tõusis 7,3%

ÄP 23. september 2008, 00:00

Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus metalli ja metalltoodete tootmises ning kummi- ja plasttoodete tootmises. Eelmise aasta augustiga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas, teatas statistikaamet.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta augustis võrreldes juuliga -0,1% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 3,8%. Ekspordihinnaindeksit mõjutas augustis keskmisest enam hindade langus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, rõivatootmises, kummi- ja plasttoodete tootmises ning elektriseadmete tootmises, samuti hindade tõus metalli ja metalltoodete tootmises.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta augustis võrreldes juuliga -0,5% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 8,4%. Impordihinnaindeksit mõjutas mineraalsete kütuste, põllumajandussaaduste, puidu ja elektriseadmete hindade langus, samuti rõivaste ja jalatsite ning metalli hindade tõus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing