Vallatult pendeldav päev Tallinna börsil

Silvia Viidik 01. oktoober 2008, 00:00

Eile tehti Tallinna börsil erakordne käive - tervelt 81 miljonit krooni. Selle suurimaks vedajaks osutus Eesti Telekom lausa 63 miljonilise panusega. Uskumatu, aga tehinguid oli vaid 55 ning aktsia hind liikus vaid 0,79 protsenti miinuspoolele ning lõpetas tasemel 98 krooni ja 57 senti.

Käivete hõbemedali korjas enda laekasse laevandusguru Tallink Grupp, kelle liikumised jõudsid börsi sulgemise ajaks ilusti nulli ning aktsia hind sulgus 7,67 kroonil. Tehinguid tehti 71 ja käibeks tuli 5,4 miljonit krooni.

Täiesti nulliringiga lõpetasid päeva Harju Elekter, Trigon Property Development ja Viisnurk, kelle aktsiatega ei tehtud üldse tehinguid.

Neid edestas napilt, kuid kindlalt kommikuningas Kalev üheainsa väiksema tehinguga, mis aktsiahinnale erilist mõju ei avaldanud ning lasi sel sulguda natuke 25 kroonist kõrgemal .

Kui sulgemishinnad kellelegi südant väga kiirest põksuma ei pannud, siis päevasisesed kõikumised tõstsid vererõhku kahtlemata paljudel Tallinna börsi ettevõtete aktsionäridel. Selle superstaarilikuks näiteks liikus mõne tunni jooksul Norma aktsia suurimast miinusest suurimasse plussi, et siis taas langeda ning lõpetas 1,51 protsendilise päevatõusuga plusspoolel. Aktsia hinnaks kujunes 73 krooni ja 85 senti, mis vaikselt südametilku manustanud investorid siiski suuremast rabandusest päästis.

Jääme huviga ootama homseid börsivallatusi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:45
Otsi:

Ava täpsem otsing