Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Dividendid kaovad USAs pea sama kiirelt kui 50. aastatel

Romet Kreek 27. november 2008, 00:00

Citigroup, Genworth Financial ja New York Times juhivad 91 ettevõtet, mis kärbivad novembris dividendide maksmist või loobuvad sellest üldse. 1958. aasta maikuus vähendasid dividende 113 S&P 500 indeksisse kuuluvat ettevõtet. Tänavu oktoobris vähendas dividende 81 ettevõtet ja septembris 60.

"Kuni me näeme majanduse paremusele pöördumist, peame arvestama, et dividendid on küsimärgi all paljudes sektorites, iseäranis finantssektoris," ütles Invesco Aim Advisorsi turustrateeg Fritz Meyer.

Kukkunud aktsiate hinnad on tõstnud S&P 500 indeksi dividenditootlust vähemalt 15 aasta kõrgeimale tasemele. 3,8protsendine indeksi dividenditootlus ületas 30aastase USA valitsuse võlakirja 3,6protsendist tootlust.

Optsioonihinnad, kasumi kasv ja tööstusharu trendid vihjavad, et 83 S&P 500 indeksisse kuuluvat ettevõtet võivad tõsta dividendi. 3M, Eli Lilly ja Coca-Cola, kelle kõigi dividenditootlus ületab 3,1 protsenti, on tõstnud dividendide väljamakset igal aastal viimase 25 aasta jooksul. Tõenäoliselt nad jätkavad trendi.

"Otsime kompaniisid, mille bilanss ja rahavood on tugevad ja kes suudavad praeguses seisus säilitada dividendi," ütles Heartland Advisorsi fondijuht Brad Evans.

"Kompaniid tunnevad, et nad peavad säästma kapitali," ütles PNC Wealth Managementi peainvesteerimisstrateeg Bill Stone Bloombergile. "Kui te olete turult kaasamas kapitali, siis ei ole eriti mõistlik samal ajal seda dividendidena välja maksta," lisas ta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:51
Otsi:

Ava täpsem otsing