Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Investorid ootavad Tallinki kasumi kasvu

Dmitri Fokin 12. veebruar 2009, 00:00

Investorid on muutunud ettevatlikuks. Swedbanki analüütiku Marko Daljajevi sõnul soovivad investorid veenduda, et reisijate arv kasvab ka suvekuudel, mil laevanduses on kõige olulisem kasumikogumise aeg, kirjutas dv.ee.

Daljajev ütles, et ettevõttele on iseloomulik hooajalisus ning kasumist oluline osa teenitakse suvekuudel.

"Üleilmne majanduskasvu aeglustumine mõjutab üha rohkem negatiivselt Soomet ja Rootsit," lisas ta. "On väga raske ennustada, kuidas olukord suveks kujuneb." Lisaks on ta veendunud, et investorid tahavad näha, kuidas kasvanud reisijate arv kasumit mõjutab.

Kõikidel liinidel peale Saksamaa-Soome liini, kus reisijate arv kahanes 24 protsenti, reisijate arv kasvas. Saksamaa-Soome vahelisele liinile jäeti alates mullu septembrist kolme aluse asemel sõitma kaks alust.

Aga ekspert usub, et üldiselt laevafirma on endiselt parim võrreldes meie teiste börsifirmadega. "Tulu ettevõttele ühelt reisijalt võib väheneda, kuid nende arvukuse kasv tasakaalustab neid kahjusid," lisas ta. Nimelt arvab analüütik, et rasketel aegadel tulevad soomlased Eestist odavamat kaupa ostma.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing