Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Muuga tsinkimistehas lõpetab ajutiselt töö

Anne Oja 24. aprill 2009, 00:00

Metal Bulletini veebilehe andmetel levivad metallivahendajate seas kuuldused, nagu hakkaksid mais-juunis hinnad tõusma. Teised vahendajad arvavad aga, et põhi pole veel käes. "Mõned tehased kärbivad siiamaani tootmist. Nad püüavad piirata kättesaadavust ja sel moel hindu üles lükata," rääkis üks metallivahendaja Metal Bulletinile. "Näiteks, miks sulgeb ArcelorMittal Tallinn oma galvaniseerimisliinid, kui asjad tunduvad optimistlikud?"

Möödunud nädalal kinnitas ArcelorMittal Tallinna juhatuse esimees ja ArcelorMittali Bremeni üksuse juht Antoine Van Schooten Postimehele, et koondamise näol on tegemist ajutise lahendusega ja ettevõte kavatseb turuolukorra paranedes Muuga tehase kindlasti käivitada.

400 000-500 000tonnise aastase maksimumvõimsusega Muuga tsinkimisliin seiskub mais, kuid selle taaskäivitamise aega pole paika pandud, täpsustas Metal Bulletin. Tehas varustab tsingitud lehtmetalliga autotööstust.

ArcelorMittal Tallinn hinna mõjutamise spekulatsiooni Äripäevale ei kommenteerinud. "ArcelorMittal Tallinn peatab alates maist ajutiselt tootmise Muuga galvaniseerimise liinil. Otsime praegu koos oma sotsiaalpartneritega asjasse puutuvate töötajate suhtes sotsiaalselt vastutustundlikku lahendust," edastas ettevõtte personalijuht Moonika Lamp.

Muuga tehase tegevjuht Rudolf Egbert sõnas: "Tunnistame, et see on meie töötajate jaoks raske aeg. Kahjuks on majanduskeskkond viinud terase nõudluse kukkumiseni ja muutnud selle sammu (liini sulgemise - toim) hädavajalikuks. Loodame, et saame tootmise taaskäivitada niipea, kui turg taastub. Meil pole kavatsust tehast müüa, kuna see on osa meie pikaajalisest kasvustrateegiast."

Paldiskis asuva tsinkimistehase Zincpoti juht Peeter Poolake nentis ArcelorMittali hinna mõjutamise spekulatsioonist kuuldes, et see võib tõesti võimalik olla. "Ju leiti, et nii (Muuga tehast sulgeda - toim) on optimaalne," lisas ta. Poolakese kinnitusel suudab mitmeid tehaseid omav ArcelorMittal tootmisliinide sulgemisega turuhinda kujundada. Zincpoti sugune üksiktehas samasugust sammu ette võtta ei saa.

"Meie tehast seisma ei pane. Tellimusi tuleb, kuid meie tootmisvõimsus on kaugelt suurem," rääkis Poolake oma ettevõtte kohta, kus tsingitakse lehtmetalli asemel metallkonstruktsioone. "Hindadele on surve tõesti väga suur," tunnistas ta Äripäeva küsimuse peale, kas tellijad kauplevad praegu usinalt hinda alla.

Poolakese sõnul on töö tänapäevases tsinkimistehases seotud automatiseeritud seadmete kontrolli ja materjalitehnoloogiaga. Ta ei välistanud, et Muuga tehase töötajad varsti Paldiski Tsingipaja uksele koputavad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:03
Otsi:

Ava täpsem otsing