Aplaus valitsusele ühe agaga

Meelis Mandel 08. mai 2009, 00:00

Ausalt - hakkasin seda repliiki tegema eile ennelõunal. Repliiki, mis meenutanuks hirmsaid maksutõuse arutavale valitsusele seda kõige esimest vajalikku sammu - riigitöötajate palkade reaalset alandamist. Aasta alguse tegevuskulude kärpimine seda ju ei tähendanud.

Ja… keskpäeval teataski justiitsminister Rein Lang, et selline kava ongi olemas. 1. juulist, solidaarselt kõigile riigiteenistujatele. 8 protsenti. Aplaus. Ilma irooniata. Tehke kindlasti ära.

Enne üks asi. Võiks ikkagi kaaluda vaid ametnike (n-ö vana seaduse kohaselt, mis tähendaks 26 000 inimest) palga vähendamist. Jätaks õpetajad, päästetöötajad jt teenistujad välja. Sest nagunii täielikku solidaarsust ei ole. Kuigi erasektor langetab, ei lange pensionid.

Tõsi, see tähendaks ilmselt, et ametnikel langeks palk rohkem kui 10%. On Eesti ametnikkond nõus sellist ohvrit tooma?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:04
Otsi:

Ava täpsem otsing