Kolmapäev 26. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Saabub pankurite suurim pidupäev

Signe Sillasoo 18. september 2009, 00:00

Järgmisel nädalal, 21. septembril on aeg ametlikult sügist tervitada. Saabub pankurite, arve-, maksu- ja tolliametnike ning turvameeste lemmikpäev, madisepäev. Viimane on saanud oma nime Püha Matteuse, evangeeliumi autori järgi, kes oli kunagi ametilt maksukoguja.

Sügistuuled hakkavad nüüd ametlikult puhuma. Kahjuks, kuid siiski. Soe suvi on selleks korraks läbi. Ilm muutub järjest tatisemaks, lehed kollasemaks ja inimeste näod mõnevõrra hapumaks.

Sellest hoolimata ei tasuks lasta tujul langeda. Mõnusaid vaba aega sisustavaid tegevusi jagub selleks päevaks rohkem kui küll, nagu ka eelnevateks ja järgnevateks. Kui ükski sportlik või vähem sportlik ettevõtmine enam välitingimustes huvi ei paku, siis ehk on tujutõstjana abiks erinevad siseüritused? Viljandi Kitarrifestivalil kõlab kaunis pipamuusika Lan Weiwei esituses ja eksootilisi kitarriakorde saab nautida ka Paul Bollenbacki etteastet kuulatas.

Kinoarmastaja jaoks on aga suisa superaeg. Matsalus näeb parimaid loodusfilme ja kino Sõprus näitab uuemaid ja vanemaid ärkamisaegsed linateoseid. Palju uut on ka teatrihuvilistele. Esietendusi jagub teatrite mängukavadesse lähiajal õige palju.

Ja muide - vanarahvas teab, mida räägib. 21. septembril lähevad ussid maa sisse, sääsed ja kärbsed kaovad, keelatud on tuld teha ja vilja külvata. Nii et üritage siis kõiki neid tegevusi vältida.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:04
Otsi:

Ava täpsem otsing