Meistrite nädal

Signe Sillasoo 23. oktoober 2009, 00:00

Maalikunstnik Paul Gauguin on öelnud, et hea kunstiteos on kas plagiaat või revolutsioon. Hea kunstnik seevastu on aga oma ajast ees või taga. Viimast on maininud Georg Edward Moore, inglise filosoof. Mul jääb üle nende kahe suurmehe mõtetega nõustuda.

Elvis, The Beatles ja Michael Jackson võivad meeldida või mitte, aga kindel on see, et omal ajal tegid nad revolutsiooni ja olid sammu ajast eest. Ja seda oli loomulikult ka nende looming, mis ei näi kontserdisaalidest, kinodest, raadioeetrist ja poeriiulitelt niipea kuhugi kaduvat.

Järgmine nädal, täpsemalt kuu 28. päev möödub maailmas taas Michael Jacksonile au andmise tähe all. Nii Aasias, Euroopas, Ameerikas kui ka igal pool mujal maailmas jõuab kinolinale dokumentaalfilm popimeistri sel suvel algama pidanud kontsertseeria "This Is It" proovidest ja lavatagusest elus. Poelettidele jõuavad kontsertsarja muusikat kandvad plaadid ning kontserdisaalidesse kuulsa muusiku looming. Michael Jacksoni parimaid palasid saab Dave Bentoni, Uku Suviste, Kristjan Kasearu, Jana Kase, Iiris Vesiku ja paljude teiste esituses nautida ka Eesti kolmes linnas - Tartus, Pärnus ja Tallinnas.

Ka impressionismi pioneeride ja revolutsionääride tööd on kõigile Tallinnas, Kumu kunstimuuseumis vaatamiseks. Näitusel "Normandia maalijad" on üleval näiteks Claude Monet, Théodore Géricault, Raoul Dufy, Jean-Baptiste Corot, Gustave Courbet, Jacques Villon ja Edouard Vuillardi tööd. Tasub vaatamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:04
Otsi:

Ava täpsem otsing