Teisipäev 24. jaanuar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ligi luges 40 mln kroonisest maksupettusest ajalehest

Anne Oja 24. jaanuar 2011, 19:22

Rahandusminister Jürgen ligi ütles arupärimistele vastates, et sai maksuameti elektroonilise süsteemi vea tõttu välja petetud 40 miljoni kroonisest käibemaksutagastusest teada alles Eesti Ekspressist.

Artikkel pealkirjaga "Miks peitsid maksuameti juhid 40 miljoni vargust?" ilmus Eesti Ekspressis 25. novembril 2010. Selles räägib endine maksuametnik väidetavalt suurimast riigi raha vargusest Eestis.

Maksuamet oli arvutiprogrammis olevast veast teadlik, kuid viga ei parandatud. Seda kasutasid kurjategijad, kel õnnestus 2008. aastal riigilt välja petta 40 miljonit krooni. Raha pole siiani kätte saadud ja tõenäoliselt ei saadagi.

Ligi ütles, et pettus toimus aasta enne tema ametisse asumist lisades, et ta luges sellest esmakordselt alles ajalehest. Ligi avaldas arvamust, et ajalehtede lugemine on hariv, kuna rahandusminister saab sealt lisateavet oma haldusalas toimunut.

Ligi sõnul vestles ta pärast artikli lugemist maksu- ja tolliameti juhu Enriko Aavaga. "Kui esimene vestlus oli rahustav, siis hiljem on rahu väiksemaks jäänud, arvan, et Aavaga võiks veel korra rääkida," ütles Ligi märkides, et tõenäoliselt oli elektroonse kontrollsüsteemi veale tähelepanu juhtinud ja Eesti Ekspressiga rääkinud endine maksuametnik n-ö sarikaebaja, kelle kõiki kaebusi ja tähelepanekuid ei saagi tõsiselt võtta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. January 2011, 14:48
Otsi:

Ava täpsem otsing