Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kirev mereelu 200 miljoni aasta eest

Signe Sillasoo 25. märts 2011, 00:00

Kui eelmine aasta hullutasid publikut Saku Suurhallis elusuuruses dinosaurused, siis nüüd jätkavad nad seda kinolinal - "Sea Rex - meresaurused 3D" visualiseerib dinosauruste elu miljoneid aastaid tagasi.

"Selle filmi abil pakume vaatajale võimalust sooritada kaasahaarav teekond 200 miljoni aasta tagusesse aega, mil eelajaloolistes ookeanides ja meredes valitsesid türannosauruse-suurused meresaurused," ütles filmi režissöör ja produtsent Pascal Vuong.

"Selleks, et suunata vaatajat ja tõmmata tema tähelepanu, oli väga oluline luua mingi filmi läbiv ühine joon. Me arvasime, et ideaalne oleks teha seda mentori ja siira, noore tegelaskuju kaudu, kellega publik suudaks samastuda," arvas Vuong. Ja nii sündiski.

Filmi keskmes on kaks tegelast. Noor Julie, kes jumaldab dinosauruseid ja ookeane, ja Jack, kes on teadlane minevikust. Üheskoos suunduvad nad huvitavale teekonnale eelajaloolisse maailma. Nad lähevad samm-sammult ajas 200 miljonit aastat tagasi, läbi Triiase, Juura ja Kriidi ajastu, selleks et avastada veelaust maailma, kus elutsesid kõige uskumatumad olendid.

Sellel teekonnal saab Julie teada, et maailmas on olemas olnud sellised suured mereelukad nagu plesiosaurused, ägedad varaanilaadsed mosasaurused ja kõige suuremad mereroomajad, keda Maal on kunagi nähtud - 25meetrised gigantsed ihtüosaurused šonisaurused. Seega ei pea kindlasti kartma, et taas pakutakse 41 minuti jooksul klišeelikke pilte fossiile välja kaevavatest paleontoloogidest, kes kõige selle juures mõned tarkuseterad poetavad. Seda on filmitegijad vältinud enda sõnul kui katku.

"Kui näiteks National Geographicu filmi fookuses on peamiselt veealune elu ühe eelajaloolise perioodi jooksul, siis meie tahame näidata mereelukate mitmekesisust ja rolli läbi kolme eelajaloolise perioodi," on selgitanud filmi teine režissöör Ronan Chapalain, mille poolest erineb kinodesse jõudev dinosaurustefilm kõigist varasematest sarnastest filmidest. "Me oleme loonud midagi sellist, mis on enamat kui tavapärane dokumentaalfilm oma hea käsikirja, ajaloo taaselustamise ja tuntud paleontoloogidega, kes räägivad otse vaatajaga. See on kombinatsioon kõigist neist elementides," sõnas Chapalain.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:12
Otsi:

Ava täpsem otsing