Oracle kui kasumit teeniv pilvetehnoloog

Fredy-Edwin Esse 28. märts 2011, 00:00

USA tehnoloogiafirma Oracle avaldas läinud nädala lõpus kvartaalsed tulemused ja praeguse kvartali prognoosi. Larry Ellisoni juhtimisel on firma tugevalt kasu lõikamas järjest populaarsemast tehnoloogiast - pilvetehnoloogiast.

Uus suund, uus tehnoloogia. Firma sõnul jääb selle kvartali kasum, millest on teatud kulud maha arvestatud, vahemikku 0,69-0,73 dollarit. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosivad 0,66dollarilist kasumit.

Oracle'i tegevjuht Larry Ellison on mullu omandatud Sun Microsystemsist välja juurimas madalama marginaaliga tooteid, keskendudes kasumi teenimisele kallimat raudvara tootes. Väga suur Oracle'i edu mõjutaja on suurenev nõudlus pilvetehnoloogia järele - tarkvara ja andmete edastamine interneti vahendusel. Selle tulemusel on firma uute litsentside arv kasvanud 29% võrra, mis ennustab ilusat käivet.

Kasvumootor. "Tulevik paistab helge," ütles JMP Securitiese analüütik Patrick Walravens Bloombergile ja soovitab Oracle'i aktsiat osta. "Ellison on keskendunud Suni äri väiksemaks ja kasumlikumaks muutmisele."

Läinud kvartaliga kasvas firma käive koguni 37%, 8,76 miljardi dollarini. Sellest puhaskasumina teeniti 2,12 miljardit dollarit ehk 41 senti aktsia kohta. Aasta varem olid vastavad numbrid 1,19 ja 23 senti. Investorid võtsid Oracle'i tulemused ja tulevikunägemuse soojalt vastu, tänu millele kerkis firma aktsia Nasdaqi järelturul 4,14%, 33,47 dollarini.

Oracle'i aktsia võib olla väga hea investeering tulevikuks, sest firmal paistab veel palju kasvuruumi olevat. Suni ostes hakkasid paljud kartma, et see tõmbab firma marginaalid alla, mis juhtuski. Tänu sellele ei ole tegu enam puhtalt tarkvarafirmaga, kuid ettevõtte asepresident andis mõista, et marginaalid suudetakse tuua endistele tasemetele, kui mitte kõrgemale. Paremate marginaalide ja uute heade prognooside tõttu tõuseb kindlasti ka aktsia hind.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:50
Otsi:

Ava täpsem otsing