Maailma esimene jüaani IPO väljaspool Hiinat

Fredy-Edwin Esse, California 11. aprill 2011, 12:25

Maailma esimesed Hiina rahvusvaluutas hinnatud börsil kaubeldavad aktsiad väljaspool Hiinat jõuavad Hongkongi börsile aprilli lõpus.

Hiina kinnisvara investeerimisfond Hui Xian viib 29. aprillil läbi jüaanis hinnatud aktsiate avaliku esmaemissiooni, kirjutab BBC News. IPO võib iseenesest olla äärmiselt hästi ajastatud, sest Hiina rahvusvaluutas hinnatud investeeringute järele on nõudlus üha kasvamas.

"See annab investoritele võimaluse saada osa Hiina majanduskasvust ja jagada firma esinduslikust kinnisvarast saadavat tulu," ütles Hui Xian asset Managementi esimees H.L. Kam. Firma peamine vara on Hiina pealinnas Pekingis asub massiivne jaemüüki, kontori- ja eluruume ühes kätkev keskus Oriental Plaza.

Firma plaanib fondist müüki panna ligikaudu 40%, millega loodetakse koguda 2 miljardit dollarit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2011, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing