Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Janne Lihavainen: tulevad keerulised läbirääkimised

Alyona Stadnik 18. aprill 2011, 10:47

Soome parlamendivalimiste suurvõitja Põlissoomlaste partei oodatust paremad tulemused toovad kaasa valitsuse moodustamisel keerulisemad läbirääkimised, kommenteeris Prisma Peremarketi tegevjuht Janne Tapio Lihavainen Soome valimisi.

„Keeruline saab olema valitsuse koosseisu moodustamine ning ühise nägemuse, valitsuse programmi ja põhieesmärkide loomine. Need saavad olema minu eluaja jooksul ühed keerulisemad läbirääkimised,“ kommenteeris Lihavainen.

Tema sõnul, kuna Koondpartei ja Sotsiaaldemokraadid hakkavad moodustama uut valitsust, siis ei näe ta mingit muudatust Eesti-Soome suhetel. „Nad on Eesti vanad sõbrad,“ märkis Lihavainen.

Soomes eile toimunud parlamendivalimiste suurvõitja oli parempopulistlik Põlissoomlaste partei, mis suurendas oma toetajaskonda 2007. aasta valimistega võrreldes enam kui neli korda. Äripäeva küsib täna, kuidas kommenteeritakse Põlissoomlaste võitu ning uue valitsuse mõju Eesti ja Soome suhetele.

 

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. April 2011, 11:48
Otsi:

Ava täpsem otsing