Caterpillar viiekordistas kasumi

Rait Rebane 29. aprill 2011, 21:27

Maailma suurim ehitusseadmete tootja Caterpillari kasum ületas täna avaldatud majandusaruande kohaselt analüütikute prognoose. Samuti kergitas ettevõte arengumaade kasvavate tellimusmahtude tõttu selle aasta prognoosi.

Ettevõtte suutis võrreldes aastatagusega kvartalikasumit enam kui viiekordistada, ehk 233 miljonilt 1,23 miljardi dollarini ,mis teeb aktsiakasumiks 1,84 senti. Bloombergi poolt jälgitavad analüütikud prognoosisid keskmiselt kasumiks 1,31 senti aktsia kohta. Caterpillari käive kerkis 57 protsenti 8,24 miljardilt dollarilt 12,9 miljardi dollarini.

Ühes tugevate kvartalitulemusega üllatas ettevõte investoreid ka parandatud aastaprognoosiga. Nimelt ootab kompanii nüüd terve aasta kasumiks aktsia kohta 6,25 kuni 6,75 dollarit ning käibeks 52 kuni 54 miljardit dollarit. Bloombergi poolt jälgitavad analüütikud prognoosivad kasumiks 6,3 dollarit ning käibeks 51,9 miljardit dollarit.

„Me loodame, et maailma majanduse kasvutempo mõjub positiivselt ka nendele sektoritele, mis on Caterpillariga seotud,” teatas ettevõtte tegevjuht Doug Oberhelman, „oleme veendunud Ühendriikide lühiajalises majanduskasvus, kuid pikemas perspektiivis on vaja valitusel leida üksmeel.”

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2011, 21:27
Otsi:

Ava täpsem otsing