Ojuland: maailm muutus bin Ladenita märksa ohtlikumaks

Anne Oja 02. mai 2011, 15:01

Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojulandi sõnul muutis Osama bin Ladeni tabamine ja tapmine maailma senisest ohtlikumaks.

"Parafraseerides paruness Thatcherit, on maailm ilma Osama bin Ladenita märksa ebastabiilsem ja ohtlikum paik meie kõigi jaoks," teatas Ojuland ning selgitas, et bin Laden kujutas al-Qaeda juhina institutsionaliseeritud ohtu, millest oldi teadlik ning mille suhtes valvel.

"Osama bin Ladeni surm võib radikaliseerida mosleminoori üle maailma tegudele, millel võivad olla väga traagilised tagajärjed," lausus Ojuland. "Selle asemel, et kergendatult hingata, peaks jõustruktuurid kõrgendama valmisolekut tegeleda väheorganiseeritud rühmadest või üksikisikutest tulenevate ohtudega."

Samas lisas Ojuland, et rakendatavad meetmed peaks olema proportsionaalsed ning mitte rikkuma inimõigusi või piirama kodanikuvabadusi. "Julgeoleku ja vabaduse dilemmas ei tohiks vabadus ka antud asjaolusid arvesse võttes jääda kaotajaks," lausus Ojuland.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2011, 15:01
Otsi:

Ava täpsem otsing