Tele2 piirkonnajuht: Eestis võiks minna paremini

Kaisa Tahlfeld 23. mai 2011, 00:00

Eelmisel nädalal sai 2000. aastast Tele2 äriklientuuri ja meediateenuste direktorina töötanud Andres Jõesaar teada, et peab ametist lahkuma.

"Mis põhjustel? Seda küsige selle käest, kes selle otsuse tegi," ütles Jõesaar reedel kolleegide kallistuste vahepeal telefonis. "Tegemist on struktuurimuutustega," lisas ta. "Sain eile teada jah," kinnitas Jõesaar ja märkis, et esialgu kavatseb ta lõpetada ära oma doktoritöö ja siis vaatab, mida edasi teeb. "Kavatsen doktoritöö ära kaitsta, see on valmis. Teemaks on kommunikatsioon, Euroopa seadus ja ringhääling," märkis Jõesaar.

Seda, mis saab pärast pikka suve edasi sügisel, Jõesaar veel öelda ei osanud. "Tulevikku ma väga planeerinud ei ole, aga positiivne on tõdeda, et pakkumisi on," ütles Jõesaar.

See aasta on olnud muutusterohke. Veebruaris lahkus Tele2st selle juht Toomas Tiivel, kelle asemele tuli Tele2 Leedu müügi- ja turundusosakonda juhtinud Mindaugas Ubartas. Tiivel ütles toona, et lahkumise põhjused on isiklikud. "Olen töötanud Tele2s kokku üle kümne aasta, neist viimased viis juhatuse esimehena. Nüüd, kui majanduskriis on Eestis ületatud ja Tele2 uue positsioneeringu esimene etapp edukalt selja taga, hea aeg teha vangerdusi ettevõtte juhtkonnas," ütles Tiivel.

Aprillis lahkus ametist turundusjuht Kristjan Seema, kes töötas Tele2s alates 1997. aastast. Seema töötab praegu SEB turunduse ja kommunikatsiooni divisjoni direktorina.

Kas tegemist on juhtkonnavahetusega? "Kui nüüd numbrid kokku lugeda, siis võib seda tõesti nii sõnastada," märkis Jõesaar.

Tele2 kommunikatsioonijuhi Kersti Gorstovi sõnul Andres Jõesaare töökoht kaotati. "Tema juhitud osakonna funktsioonid jagati ära," märkis ta.

Kesk-Euroopa ja Euraasia piirkonna juht Niklas Sonkin märgib alustuseks, et Tele2 on heas vormis ja pakub paljudele Eesti klientidele madala hinna juures häid telekomiteenuseid. "Vaatamata sellele võiks Tele2-l minna Eesti turul paremini ja seepärast me teemegi nüüd struktuurimuudatusi, et teenindada kliente paremini ning ka turul kasvada," selgitas Sonkin ja lisas, et muudatused on osa normaalsest äritegevusest.

Konkurent oli üllatunud. Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm ütles, et teda üllatas Jõesaare järsk äraminek. "Asjatundjana oli Jõesaar Tele2 teenistuses päris pikka aega, ta andis väga suure panuse sellesse firmasse," märkis Kalm. "Tavaliselt võiks ühe firma kultuuri juurde käia natuke teistsugune stiil. See on minu esmane reaktsioon," lausus Kalm reedel.

Kalmu sõnul moodustavad uued juhid ikka oma meeskondi. "Kuna sealt on nüüd nii mitu head inimest ära läinud, siis see ettevõte ei pruugi enam nii hea olla. Nad on kõvad tegijad," tunnustab Kalm Tele2 nüüd juba endiseid töötajaid Andres Jõesaart, Toomas Tiivelit ja Kristjan Seemat. "Võimalik, et esialgu kaotab ettevõte ka veidi turuosa, kui mitu võtmeisikut lahkub," lisas Kalm.

Tele2 Eesti juhiks saanud Mindaugas Ubartas juhtis varem Leedu üksuse müügi- ja turundusosakonda. "Mina ütlen, et leedukad on kõvad tegijad," naerab ise ka ema poolt leedu juurtega Kalm küsimuse peale, kas leedukas on ikka kõige õigem Eesti ettevõtet juhtima. "Samas ega välismaalt tulnul pole lihtne aru saada kohalikest oludest. Mina eelistaks kohalikku juhtkonda," märkis kolm aastat Leedu telekomifirma Lietuvos Telekomas nõukogus olnud Kalm. "Aga ega rahvuses pole ju küsimus, pigem kohalike olude tundmises," lisas ta.

Elisa Eesti juht Sami Seppänen ei näe juhtkonna vahetuses midagi dramaatilist. "Nad on seal kaua olnud," märkis Seppänen. "Vahetevahel peab inimesi struktuurides vahetama. Mingit dramaatikat ma seal ei näe," lausus ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:53
Otsi:

Ava täpsem otsing