Lätis puhkes korruptsiooniskandaal

Birjo Must 27. mai 2011, 00:00

Läti meedia andmetel otsiti läbi Riia kaubasadam ja Ventspilsi linnapea Aivars Lembergsi valdused Puzes. KNAB küsis seimilt luba läbi otsida ka Šlesersi elukoht, kuid ei saanud seda.

KNABi andmetel sundis Šlesers 2009. aasta detsembris Riia linnapeana töötades AirBalticut fiktiivset lepingut sõlmima, mille kaudu poliitiku käsutusse sattunud reklaamiraha kasutati tema valimiskampaaniaks, edastas LTV.

Tegemist on küll ühe viimaste aastate suurima poliitikutega seotud korruptsiooniskandaaliga Lätis, kuid juhtum ise ei ole meie jaoks üllatus," kommenteeris news2biz Latvia toimetaja Didzis Veinbergs.

"KNAB saatis just infopäringule vastuse, kuid nad ei nimeta ühtegi nime. Siiski on ilmselge, et nad räägivad Ainars Šlesersist, Andris Škelest ja Aivars Lembergsist," ütles Veinbergs.

Kahtlustati varjatud osalusi erafirmades. Veinbergsi kinnitusel kahtlustab KNAB, et poliitikud kasutasid oma võimu selleks, et hoida varjatult oma osalusi erafirmades, mis on otseselt seotud nende valdkonnaga. "Näiteks kahtlustatakse, et ajal, mil Šlesers oli transpordiminister, omas ta aktsiaid lennufirmades," sõnas ta.

Veinbergsi sõnul kahtlustati korruptsiooni juba varem. "Samuti avaldas üks Läti väljaanne juba uurimise alguses fakti, et alustatakse suure operatsiooniga," selgitas ta. Samas asjaolu, et lõpuks leiti konkreetsed asitõendid, on üllatav, möönis Veinbergs.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:54
Otsi:

Ava täpsem otsing