Prada väärtus Euroopa konkurentidest suurem

Fredy-Edwin Esse, California 06. juuni 2011, 11:00

Hongkongi börsil aktsiate avaliku esmaemissiooniga kuni 2,6 miljardit dollarit teeniv Itaalia moemaja Prada on selle hindamise alusel Euroopa konkurentidest kallim.

Prada määrast IPO aktsia hinnavahemikuks 36,5 kuni 48 Hongkongi dollarit ning on alustanud kohtumisi Aasia investoritega tekitamaks nõudlust moemaja aktsiate järele, kinnitas anonüümsust palunud allikas Reutersile.

IPO hinnatakse 27kordsele 2011. aasta kasumi tasemele, mis on vahemiku tipp. Saadava rahaga kaetakse peamiselt Aasias laienemisega seotud kulud.

"Kakskümmend pluss P/E suhe paistab kallis," ütles Aberdeen Asset Managementi strateeg Peter Elston Reutersile. "Samas on luksuskaupade firmadel nagu Prada väga hea ja nähtav käibe kasv järgnevaks 20 aastaks. Lisaks on kõrged sisenemisbarjäärid, sest sa ei saa mitte millestki luua hoobilt luksusbränd."

Viimase kümnendi jooksul on Prada lükanud kolmel korral edasi plaani saada avalikuks ettevõtteks. Hetkel kuulub firmast 95% tegevjuhi Patrizio Bertelli ja tema naise ning moedisainer Miuccia Prada perekondadele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2011, 09:03
Otsi:

Ava täpsem otsing